Volledige baby uitzetlijst

Baby uitzetlijst Geboortecentrum Woerden

Voordat je baby geboren wordt, is het belangrijk om heel veel babyspullen alvast in huis te halen. Sommige, zoals luiers, zijn super belangrijk. Andere spullen zul je een stuk minder gaan gebruiken.

Er zijn veel zogenaamde “must haves” die onmisbaar zijn volgens de meeste ouders, of het nu een apparaat dat je schoonmaakdoekjes warm maakt of een baby geluidmachine. Sommige ouders geven aan dat deze spullen hun het leven aanzienlijk makkelijker maken, terwijl het ook prima met de verzorging van baby’s ging voordat deze hight-tech gadgets op de markt waren.

In deze baby uitzetlijst vind je dergelijke gadgets niet terug. Volgens ons kun je beter beginnen met de basis babyspullen en later ontdekken wat je mist of wat je baby leuk vindt. Zo leer je je baby ook meteen beter kennen! In deze lijst vind je de spullen die je nodig hebt om je kindje veilig thuis te krijgen vanuit het ziekenhuis en die je nodig hebt om je baby die eerste paar kostbare weken goed te kunnen verzorgen (dus geen overbodige luxe baby gadgets).

Een autostoeltje

Een autostoeltje voor baby’s is speciaal ontworpen voor het eerste levensjaar van je kindje. Het is altijd naar achteren gericht en kan eenvoudig in en uit een autostoel worden vastgezet, zodat je jouw baby gemakkelijk en veilig kunt vervoeren. multi-inzetbare autostoeltjes hebben hogere gewichtslimieten, zodat u ze langer kunt gebruiken. Na het eerste jaar kun je deze ook vooruit in de auto zetten. Waar je ook voor kiest, het ziekenhuis of geboortecentrum zal je baby niet naar huis laten gaan in een auto zonder kinderstoeltje, dit is dus behoorlijk essentieel.

Een veilige slaapplaats

Niets kan jou als nieuwe ouder een goede nachtrust garanderen met een pasgeboren baby, maar een veilige plek om jouw kindje een dutje te laten doen (zelfs als het slechts 45 minuten) is voor veel ouders de sleutel. Veel ouders plaatsen een wieg of co-sleeper in hun slaapkamer voor hun pasgeborene. Dit is een goede optie zodat je ’s nachts gemakkelijk je baby kunt voeden en in de gaten kunt houden. Deze oplossing is geschikt tot je kindje groot genoeg is om naar zijn eigen kamer te gaan, of als hij uit zijn wiegje groeit. Als je er vanaf het begin voor kiest om een ​​full-size wieg te gebruiken, zorg dan dat je een matras koopt dat bij de specifieke wieg past (de meeste wiegmatrassen zijn dubbelzijdig, met een hardere kant voor de eerste maanden van de baby). Leg niet te veel knuffels, dekens en kussens in het wiegje, dit kan gevaarlijk zijn voor je baby.

Luiers

Of je nou kiest voor katoenen luiers of wegwerpluiers, je zult versteld staan ​​dat iemand die zo klein is, op één dag zoveel luiers kan gebruiken. Het ziekenhuis zal je waarschijnlijk naar huis sturen met een stapel wegwerpluiers voor pasgeborenen, maar zorg ervoor dat er thuis voldoende luiers voor de baby van het juiste formaat liggen. Sommige baby’s zijn bij de geboorte al te groot voor pasgeboren luiers, dus een maatje groter in huis hebben is altijd een goed idee.

Doekjes

Een belangrijk onderdeel naast de luiers, is een grote voorraad doekjes. Veel van deze doekjes zijn nu vrij van kleurstoffen en geurstoffen, dus ze zijn geschikt om overal voor te gebruiken, en dat zal je zeker gaan doen. Leg meerdere voorraden van deze babydoekjes aan in je huis, auto, tas voor het geval je kindje een volle luier heeft of je ze nodig hebt voor een andere schoonmaak-noodsituatie.

Een babydraagzak of draagdoek

In de eerste paar weken (en daarna) is niets fijner dan je baby dicht tegen je borst te dragen. Het kan de baby helpen zich veilig te voelen, alsof hij nog in de baarmoeder zit, en je hebt gewoon je handen vrij, ideaal dus.

Er zijn talloze mogelijkheden om baby’s te dragen, je kunt er een paar proberen om te ontdekken wat je zelf het prettigst vindt. Een sling of wrap-stijl is geweldig om pasgeborenen dichtbij te houden. Of je kunt een stevige babydrager gebruiken die is gemaakt om zelfs kleine baby’s met een speciaal baby-inzetstuk te dragen (de meeste inserts moeten apart worden aangeschaft). Baby draagzakken hebben de neiging langer mee te gaan, omdat je ze meestal kunt gebruiken tot je baby in de kleuterjaren is. Let er wel altijd op dat je een babydrager kiest die Europees is goedgekeurd.

Kinderwagen

Terwijl je gaat winkelen voor een autostoeltje, kun je misschien ook alvast naar een kinderwagen kijken. Veel populaire autostoeltjesmerken maken namelijk ook kinderwagens, waarbij je jouw autostoeltje in de wandelwagen kunt zetten. Zodra de baby rechtop kan zitten, kun je een grotere wandelwagen of buggy gaan gebruiken. Als je veel buiten bent of een zomerbaby hebt, wil je natuurlijk direct lekker buiten wandelingen kunnen maken, reiswandelwagens kunnen dan een geweldige optie zijn voor nieuwe ouders.

Babykleding

Wacht nog even met het kopen van die super schattige baby setjes tot de baby daar groot genoeg voor is. Pasgeboren baby’s kunnen op een dag veel outfits gebruiken, dus het is het beste om met de basis te beginnen: denk aan simpele topjes, katoenen bodysuits met snap-crotch en andere basis kledingstukjes. Vergeet ook zeker niet een paar comfortabele pyjama’s.

Uiteraard ben je natuurlijk zelf helemaal vrij om spullen toe te voegen aan onze lijst. De meeste jonge ouders kopen eerst het hoogst noodzakelijke. Een andere goede tip is om bij vrienden en familie te vragen of zij toevallig nog babyspullen hebben liggen die ze niet meer gebruiken. Bij veel mensen liggen er op zolder nog dozen vol babyspullen stof te happen. Er is bijvoorbeeld helemaal niks mis met een tweedehands kinderwagen. Wij hebben onze lijst opgesteld met hulp van de redactie van Klaar voor de Baby.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *